Nieuws uit Bree

Bree
Bree

Nieuws uit Bree

Parkeeraanbod centrum uitgebreid

17/06/18 10:28 - Op het eind van de Pater Lambertusstraat, tegenover de bibliotheek langs de Kloosterpoort, werden 54 bijkomende parkeerplaatsen gecreëerd.

Tegen paal

13/06/18 17:46 - De 42-jarige G.N. uit Bree is dinsdag rond 17 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Breeërweg in Maaseik. In de bocht richting Bree belandde hij in de berm tegen een verlichtingspaal.

Belgische primeur: zelfs na sluitingstijd kan je in deze bib terecht

13/06/18 06:37 - De Breese bibliotheek blijft een trendsetter op innovatief vlak: nadat men in 2006 als eerste Belgische bibliotheek uitpakte met een ‘intelligente boekenkast’ en een half jaar geleden als eerste in Vlaanderen een volautomatische ‘Tracs’ betaalautomaat installeerde, pakt men nu uit met een nieuwe Belgische primeur. Binnenkort kunnen gebruikers immers ook na de gebruikelijke openingsuren met een e-ID en een code zelf de deuren van de bibliotheek openen en materialen ontlenen.

Handelaars en ondernemers maken zich zorgen om parkeergelegenheid na werken

09/06/18 02:57 - De handelaars en ondernemers van het centrum van Bree maken zich grote zorgen over parkeergelegenheid in de binnenstad. Momenteel wordt de kleine ring heraangelegd en vanaf 2020 ondergaat ook het hart van de stad een grondige metamorfose. “In de voorgestelde plannen zal het aantal parkeerplaatsen met 60 procent dalen”, zeggen Ben Janssen en Philippe Vandeurzen. “Wij vinden dat totaal onaanvaardbaar en vragen een serieuze bijsturing.”

Auto tegen paal op 't Hasseltkiezel

07/06/18 19:07 - Woensdag rond 19.30 uur is op ’t Hasseltkiezel een auto tegen een elektriciteitspaal gebotst. Luc D. (48) uit Bree raakte lichtgewond. (mm)

Mysterie verzonken fiets opgelost

06/06/18 14:11 - Zopas werd het mysterie van de verzonken fiets in de zachte berm op de hoek van de Gerdingerstraat en de Kruittorenwal ontrafeld: het was het werk van het ludiek gezelschap At-Tent. Met hun actie willen deze notoire grappenmakers eigenlijk alleen maar hun stadsgenoten attent maken op het feit dat ze goed moeten opletten in het verkeer na de recente aanpassingen in het centrum.

Paarden ongedeerd na ongeval

06/06/18 02:57 - De Hamse Sleepdienst moest gisterochtend een vrachtwagen geladen met vier paarden uit de gracht in de Kuilenstraat in Beek trekken. De chauffeur was bij een uitwijkmanoeuvre in de berm terechtgekomen.

VIDEO. Limburgse rapper Daniël Busser mag Pukkelpop openen

05/06/18 20:08 - De Limburgse rapper Daniël Busser mag op woensdag 18 augustus Pukkelpop openen. Een hele eer voor de 19-jarige artiest uit Bree die al enkele jaren aan de weg timmert. Het gaat momenteel Daniël Busser voor de wind. Hij tekende onlangs een contract bij het grote Nederlandse platenlabel Topnotch en staat nu dus op Pukkelpop. Een droom die uitkomt.

Gezelschap ‘At-Tent’ zit achter verzonken fiets

02/06/18 02:57 - Donderdagavond werd het mysterie van de verzonken fiets in de zachte berm op de hoek van de Gerdingerstraat en de Kruittorenwal ontrafeld: het was het werk van het ludiek gezelschap At-Tent. Met hun actie willen deze notoire grappenmakers eigenlijk alleen maar hun stadsgenoten attent maken op het feit dat ze goed moeten opletten in het verkeer na de recente aanpassingen in het centrum.

Brand in loodsen ’t Inboedelke

01/06/18 02:57 - Een zware brand legde gisterochtend een groot deel van het Reppelse bedrijventerrein rondom ’t Inboedelke in de as. Kwaad opzet wordt niet uitgesloten.

Zelf nieuws uit Bree?
Deel ervaringen over BreeBree

„ Woonplaatsen.be gidst u door Bree! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken